Confinement with Premium Beautiful

Assalamualaikum...

Nearly 2 months after delivered Farah a beautiful gift from Allah swt. Baru ni berkesempatan nak share my own experience berpantang dengan Premium Beautiful Corset.



For all information, Farah is my fourth child and all four i have go through c-section for delivery. For previous all 3 babies berpantang hanya memakai kain bengkung turun temurun dari nenekku ke ibuku dah seterusnya myself. Kenapa? Sebab pada masa itu belum bertemu dengan Premium Beautiful Corset.


Nak dipendekkan cerita.. Alhamdulillah kali ini berpeluang berpantang dengan memakai Premium Beautiful Corset. I asked someone yang ada pengalaman yang sama bersalin secara pembedahan dan berpantang memakai Premium Beautiful Corset. Dia kata dia hanya mula memakai Premium Beautiful Corset selepas 2 minggu bersalin.

Nak dijadikan cerita, makcik yang sepatutnya mengurutku hanya free in 3 days time. Pada ketika itu Allah sahaja yang tahu betapa bisanya rasa badanku serta bengkak susu. So what i did was on my fifth day of confinement I've tried to wear the long bra of Premium Beautiful Corset. You know what? Atleast rasa sakit-sakit belakang itu berkurangan. After 2 days then i started to wear the long bra with the waist nipper of Premium Beautiful Corset dan seterusnya terus complete memakai sekali long girdle.

Apa perbezaannya? 
Pertama apabila hari pertama mula berurut, makcik tu pun puji keadaan dalam badanku sangat baik tidak seperti keadaan dalam badan seseorang yang sudah beranak empat. Anyway i'm very strict on my confinement no means no... Hehe..

Kedua keadaan perut yang susut sangat cepat hanya 2 minggu berbanding semasa myself memakai bengkung tradional dulu.



Ketiga Premium Beautiful Corset membantu grib our body sampaikan tiada masalah ditempat operation itu ketika bersin, batuk mahupun ketawa. Sesiapa yang pernah went through c-section mesti faham kesakitannya.

Keempat dengan Premium Beautiful Corset help to enhance milk especially for me yang fully breastfeeding Insyaallah. Sampai basah bajuku.... Hehe...



Kelima berat badanku 95kg sebelum bersalin dan after selesai berpantang beratku sudah turun ke 75kg WOW! 20kg penurunan ok. Tapi ni sedang usaha turunkan berat badan lagi sebsb targetku atleast 70kg.


All above is my own experience wearing Premium Beautiful Corset on my confinement day... 


So kalau ada nak fitting FREE for Premium Beautiful Corset boleh contact 0197707575 or Email faezazainudin@yahoo.com.

Loves, 
Faeza Zainudin 

Comments

Popular Posts