Premium Beautiful: A trip to KL but kind of different this time....

Assalamualaikum.....

Hi uollls...I just cameback from KL....this time trip sangat banyak mengajar erti kesabaran Dan kesungguhan serta memberi kekuatan untuk terus berjuang.....

Sepatutnya bertolak jumaat pagi tapi atas sebab yang x dapat dielakkan terpaksa bertolak selepas solat maghrib...tapi rasanya lebih mudah sebab malam mmg waktu tido anak2... We reached KL at about 12 midnite at my sis in law new house in Subang Bestari...she & her hubby just bought the house...a town house it's cute but comfortable...

The next day was a busy day whereby Kenduri Aqiqah for my nephew...majlis dijadualkan lepas maghrib but as all know it's KL so keluarga umah around 6.30pm....

Here where everything started....I was so shocked when I reached the mosque ade papan kenyataan tertulis "Kanak2 dibawah umur 6 tahun dibenarkan masuk ke Dewan solat" I don't have to mention masjid mane tapi as wut I know itu lah waktu2 afdhal kite latih anak2 ke masjid.... Seriously a lot of surprise here....

Then majlis started...all the kids was running here and there...ade guard jaga & tegur kanak2 supaya diam...yes I understand it's a mosque but still ape budak2 tu tau anyway tu kan Majlis Aqiqah beramai-ramai...Aqiqah bukan utk kanak2 ker? Mesti lar the parent will bring them along....x kisah lar nak dipendekkan citer...majlis abis lewat & azan Isyak pun x dilaungkan.Imagine jamuan makan at around 10.30... Kite yg dah dewasa ni ok tapi kesian budak2 dah kelaparan dan kengantukkan....sory lar maybe ter over...tapi x pernah berlaku di masjid2 kat Johor....






The next day shopping lar skit2 baju anak2 untuk lebaran yang akan menjelang tiba...kat the curve, OU & ikea...cari rezeki pun untuk mereka so ade lebih skit rezeki belilah untuk mereka....they r so happy can't resist..malam sempat have a dinner treat from hubby for our anniversary...thx B....






Ok tiba masa utk berbiznes .... I was impress wiff my hubby actually...indirectly sebenarnya dia membantu convince my prospect...which make him so excited about the biznes...jangan marah ..... prospect lelaki tau....straight after that I went to a fren's place at Kota Damansara....she at 1st cuma nak try jer but she fell in love immediate after she wear it....so it a cash deal....Alhamdulillah rezeki dariNya..

The conclusion wut I learned from this trip was....kena banyak bersabar untuk capai kejayaan sebab mungkin ade yang tidak setuju dengan kite dalam menceburi bizness ni tapi when they can see the progress they will change their mind themselves....next siapa kata pasaran kite dah mengecil...ramai yang dah ade corset but believe it or not...Masih ramai yang sebenarnya Blum memiliki PB...selagi ade perempuan didunia selagi itu ade potential buyer...

That's for now....so for more info about the biznes or free trial call me @ 0197707575 or email me faezazainudin@yahoo.com

Warmest Regards,
Faeza Zainudin




- Posted using BlogPress from my iPad

Comments

Popular Posts