Premium Beautiful: The History of Wearing Corset

Assamualaikum....

lihat image itu. cantik kan? sexy kan? Sory yea faham skrg bulan puasa....just bagi gambaran lebih jelas....













yang mana bentuk badan uollls?? thin? skinny? plump? average? bentuk badan voluptuous memang menarik perhatian saya. heh~ athletic pun lawa jugak kan?` sexy! ! ok. pilihan lingerie yang tepat sangat penting dalam membentuk dan menjaga keseimbangan postur badan seseorang wanita. ok sebelum itu saya nak tanya. apa yang kite semua tahu pasal lingerie? bra? panties? itu jer? haihh~ *mengelap peluh kalau tanya orang lelaki memang diorang tahu dua benda tu jer. mungkin juga ada yang tak tahu. terus cepat-cepat pergi google. taip "lingerie". tadaa~ anda disajikan dengan pelbagai design pakaian tidur kaum perempuan. semuanya sexy-sexy belaka. pasti mengundang ghairah lelaki yang melihatnya. cuba kelik pada bridal lingerie pula. apa yang anda akan lihat pada sebahagian dari image-image tersebut adalah lingerie yang menutupi lelemak di bahagian badan. perut terutamanya. ada orang memanggilnya korset. dalam bahasa penjajahnya girdle.

korset diperkenalkan sejak tahun 1820 di Eropah. kalau nak cerita pasal sejarah korset, memanglah sangat panjang. asalnya dari korset jenis besi yang bertujuan untuk melindungi wanita dari berkelakuan curang pada suami, sampailah korset yang diperbuat dari tulang ikan paus dan keluli. tujuan masih sama. untuk melindungi wanita supaya tidak mudah bergerak bebas dalam melakukan apa-apa. ia untuk menjaga moral seseorang anak gadis dalam keluarga. di Eropah dulu, hanya golongan kelas atasan sahaja yang memakai korset. semakin ketat korset tersebut, maka semakin sukar lah wanita itu untuk bergerak dan melakukan kerja. maka, ia dianggap kedudukan wanita itu yang maha suci dikalangan masyarakat umumnya. biasanya dia cuma duduk diam di rumah dan bercantik-cantik sahaja. tak perlu melakukan kerja-kerja di rumah seperti memasak dan mengemas rumah kerana ada bibik yang buatkan untuknya. ohh... walaupun dia nampak cantik, tapi azabnya memakai korset itu hanya dia dan tuhan saja yang tahu. korset pada zaman itu sangat menyakitkan dan tidak selesa dipakai tau!!!






korset berubah mengikut zaman. dan akhirnya, sehingga sekarang korset masih digunakan tapi bukan tujuan untuk melindungi wanita dari berlaku curang. tapi ia digunakan untuk tujuan kecantikan. ya! korset adalah pakaian dalam yang sangat penting untuk menyokong tulang belakang, mengangkat payudara dan membentuk pinggang orang perempuan. selain menjaga bentuk yang sempurna, ia juga mampu menyembunyikan lelemak di badan.

bagi perempuan yang sekarang ini mempunyi bentuk badan yang kurang menarik, hmm... bentuk macam voluptuous chubby, chubby, plum atau yang seangkatan dengannya, atau bentuk badan ala average, nak bagi bentuk tu lebih menarik, penggunaan korset adalah jalan terbaik selain diet dan bersenam. aktiviti diet dan bersenam adalah untuk pembakaran lelemak yang berlebihan. bagaimana pula bentuk badan anda selepas itu? adakah menggeleber atau lembik semacam? payudara yang besar akan jatuh bila berat badan susut seiring dengan pengurangan lelemak dibadan. jadi, cara yang terbaik untuk memastikan bentuk payudara kekal cantik adalah dengan memakai korset yang bersesuaian untuk memberikan impak bentuk yang menawan hasil daripada usaha anda menurunkan berat badan ataupun nak kurus slim sexy....

impak ketara bila kita memakai korset ini untuk jangka waktu yang panjang ialah badan akan nampak lebih cantik, (mantap sangat!) tanpa kelihatan lebihan lelemak di celah-celah badan. contoh pinggang, perut, peha, lengan, dan tepi payudara (tak tahu nak panggil apa bahagian tu).

sekarang ini ada baaaaaanyak sangat jenama lingerie yang menawarkan set lingerie body shaping. teknologi semakin canggih maka, design set lingerie body shaping juga telah diperbaiki dengan fabrik yang berkualiti, selamat, selesa dan memenuhi kehendak wanita pada hari ini. anda harus memilih yang manakah yang sesuai untuk badan anda. ada certain fabrik, bila dipakai lama-kelamaan ia akan nampak pecah ada pulak bila mula-mula pakai elok jer melekat di badan. bila duduk atau bergerak jer, bahagian pinggang tu tergulung masuk ke dalam lalu mencengkam pinggang. bra nya pulak terlalu ketat sehingga menyakitkan garisan bawah payudara. so, anda pilihlah yang mana bagus ikut kesesuaian dan keselesaan badan. Itu lar bezanya dengan korset Premium Beautiful dimana Ia direka 70% untuk mesihatan Dan 30% untuk kecantikkan...set korset Premium Berautiful ini terdiri daripada

1) long girdle


Menyokong rahim selepas melahirkan anak,Menstabilkan hormon,Mengurangkan .senggugut, Membantu perlekatan janin, Mencantikkan punggung dan Mengurangkan keputihan

2) waist nipper


Menyokong tulang belakang,Memecahkan batu karang kecil, Mengempiskan perut,Menghilangkan 'stretch mark', Membentuk pinggang,Elok untuk mencegah demam kuning dan Mengubat lenguh kaki

3) long bra


Mengelakkan bengkak susu, Mengelakkan payudara berdarah, Menyokong payudara besar,menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil ,merangsang pengeluaran susu ibu dan Mengelakkan gastrik


Uollls kena tahu apa yang badan uollls perlukan. jika uollls ingin membeli set korset, hal yang paling penting sekali untuk anda lakukan adalah FITTING. mencuba pakaian dalam itu terlebih dahulu sebelum membelinya. ini kerana saiz badan setiap kita adalah berbeza. silalah jangan terpengaruh dengan iklan-iklan yang menawarkan set body shaping yang menawarkan FREE SIZE kerana dikhuatiri tidak memenuhi kehendak tubuh badan uollls. perkara yang paling selamat anda lakukan untuk membesli set korset ini adalah MESTI FITTING. kalau mereka tidak membenarkan anda fitting dan hanya bertanyakan saiz pinggang, punggung dan dada anda sahaja, lebih baik blah dari situ dengan segera!hehehe

Uollls kena ingat, memakai korset memerlukan kesabaran dan kekuatan mental yang tinggi. pada awalnya uolls akan merasa kurang selesa. tapi lama-kelamaan, uollls akan merasai sendiri perubahan dan akan semakin menyukainya. minimum penggunaan set korset Premium Beautiful adalah 8 jam. dan badan kita memerlukan keselesaan sepanjang 8 jam itu untuk bekerja dan melakukan aktiviti kesukaan kita. jadi, silalah ikuti nasihat saya ini. penat saya taip tau! jangan bazirkan wang anda pada sesuatu yang tidak mendatangkan keuntungan pada anda. mungkin anda terpaksa melabur wang yang lebih untuk mendapatkan set korset Premium Beautiful yang menawarkan servis "fitting dulu sebelum beli". tapi saya yakin, pelaburan anda tidak akan sia-sia.

sesungguhnya, bentuk badan adalah nyawa kedua seorang wanita.so ape tunngu lagi contact me now for a free trial @ 0197707575 or faezazainudin@yahoo.com..

Warmest Regards,
Faeza Zainudin






- Posted using BlogPress from my iPad

Comments

Popular Posts