Thursday, 4 August 2016

The Best of Celgynic Gold.

Assalamualaikum..

Hi uolls. Hari ni sis nak share tentang SHOM latest product. CELGYNIC GOLD.
Apakah yang menarik tentang product ini? Uolls pernah dengar tak?

Ok jom baca fungsinya terlebih dahulu.









Kesimpulannya Celgynic Gold ni bantu untuk..
  • Penjagaan dalaman wanita
  • Membantu kulit yang lebih sihat
  • Kecerdasan otak
  • Penurunan berat badan
  • Kesihatan jantung
  • Membantu daya ingatan

And uolls punya info... Celgynic Gold ni sesuai untuk Lelaki dan Wanita tau!

Dibawah ini ada satu testimoni client yang sudah mula menggunakan Celygenic Gold. Nampak tak perbezaan kulitnya sangat ketara. 




Uolls kalau ada masalah diatas dan nak cuba consume Celgynic Gold boleh cotact sis 019-7707575 or email sis di faezazainudin@yahoo.com

Thanks for reading uolls.

Loves,
Faeza Zainudin

Wednesday, 3 August 2016

Welcoming August! Umrah and Italy?

Assalamualaikum...



Welcoming August bermaksud berakhirlah Julai dan berakhirlah Syawal. Alhamdulillah sis rasakan raya tahun ini amat-amat sederhana disebabkan pelbagai faktor. Lagipun bila anak-anak dan mula bersekolah, waktu untuk beraya sangat terhad.

Ogos tahun ini sangat berbeza.. lebih excited lebih semangatnya.
Nak tahu kenapa?

Okey sis share ya. Baru-baru ini SHOM dah announced FREE TRIP terkini. Lebih hebat dan sebenarnya sangat hebat for me. Yeay!!! Kali ini kita akan terbang ke Italy atau Umrah. Julung-julung kali kita sendiri boleh pilih FREE TRIP yang mana memikat hati. Sis pilih Umrah. Semoga Allah permudahkan perjalanan sis kali ini. Aamiin.

Apa itu FREE TRIP?
FREE TRIP itu ialah peluang untuk pergi bercuti package 5 Bintang 95 star) tanpa menggunakan duit poket atau duit simpanan kita sendiri. Semuanya dalam tanggungan Syarikat lebih specific SHOM. Seronok sangat uolls. Duit yang uolls bawa sepenuhnya digunakan hanya untuk shopping. Best kan? 





So macam mana EXCITED tak? Sis sedang cari travel partners untuk sama-sama travel dengan sis ke Italy atau Umrah. Kalau uolls berminat boleh DM/PM sis di 019-7707575 atau email sis di faezazainudin@yahoo.com 

Selagi masih ada offer ya. Cepat roger sis ya.


Loves,
Faeza Zainudin

Monday, 16 May 2016

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum.



Dikesempatan ini nak ucapkan Selamat Hari Guru untuk semua golongan pendidik di Malaysia secara amnya dan secara khas of coz to my lovely Teachers from SK IJ Convent JB, Sek Men Convent JB, My Diploma's Lecturer and all friends and families who are teachers.

Tak terungkap dengan kata-kata how me myself appreciate all of you. Enjoy the day.


Nak kongsi sesuatu....

KHAS UNTUK CIKGU YANG MERAIKAN HARI GURU PADA 16 MEI 2016.

Guru......

dalam ajarmu ada harapan,
dalam tegurmu ada doa,
dalam marahnya ada sayang,
dalam tawa ada mesranya,
dalam diam ada bijaksana,
dalam tangannya kita terbina.
Berbahagialah menjadi guru...
SELAMAT HARI GURU dan berbanggalah anda adalah seorang guru.

Guru.....

Bila murid duduk.. Cikgu berdiri,
Bila murid diseligi.. Cikgu pulak kena gari..
Murid datang naik BMW 7 siri.. Cikgu datang naik Myvi..
Murid dah dewasa jadi Somebody, 
Cikgu tetap begini..
Namun begitu.., Di dunia cikgu berbakti,
Moga di akhirat, syurga tempat cikgu kekal abadi..SELAMAT HARI GURU..

Macam mana nak kenal guru?
Garang orangnya, itulah guru disiplin..
Penyayang orangnya, itulah guru prasekolah..
Sabar orangnya, itulah guru pendidikan khas..
Sentiasa cool & tak pernah marah, itulah guru kaunseling..
Petah berucap, itulah guru besar..
Pelik orangnya, itulah guru pendidikan seni..
Gelap orangnya, itulah guru pendidikan jasmani..
Warak orangnya, itulah guru agama..
Sopan orangnya, itulah guru pendidikan sivik..
Berbahasa orangnya, itulah guru Bahasa Malaysia..
Berseni bahasanya, itulah guru sastera..
Walau siapa pun dia.. dia tetap berjasa..SELAMAT HARI GURU..

Erti sebenar seorang cikgu
C: Cantik budi pekertinya.
I: Inovatif praktisnya.
K: Kreatif mindanya.
G: Garang semangatnya.
U: Unggul ilmunya

(Yang ni jangan marah......gurau2.....😝😝😝😝😝😝😝)
Mak cakap cikgu macam MAGGI,
Makanan rutin di waktu susah..

Ayah cakap cikgu macam D SEEKERS,
Garang dan menakutkan..

Atuk cakap cikgu macam ASTRO,
Macam-macam ada..

Tapi saya cakap cikgu macam LOREAL,
Kerana dirimu BEGITU BERHARGA..

SELAMAT HARI GURU.
"MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK"

Thanks for reading..

❤️❤️❤️
Faeza Zainudin

Sunday, 15 May 2016

Tips Kurus di Pagi Syawal.

Assalamualaikum.

Lagi lebih kurang 3 minggu sahaja Ramadhan akan menjelma. Selalunya ramai yang menginginkan turun berat badan di kala Syawal menjelma. Confirm ada antara uolls yang target nak KURUS by the time Syawal kan?

Okey niat tu dah bagus tapi bagaimana nak realisasikan impian itu?

Hari ini akak nak share tips mudah.  

Syarat yang pertama mestilah kena puasa betul tak? Kenapa? Berpuasa membantu perut kita berehat daripada pelbagai aktiviti makanan berlebihan yang kita selalu amalkan. Mengaku tak? 😂😂😂. Apa yang paling penting nak berpuasa? Yes Bersahur. Boleh jatuh hukum wajib tau untuk orang yang berdiet. Kalau tak uolls tak bertenaga the next day.

Kedua cuba tahun ni uolls amalkan kan Set Kurus Bajet. Apa tu? Agent detox dan merangkap supplement untuk badan uolls. Dont worry ini bukan sama sekali ubat kurus ya. Macam mana ia membantu? Bermula dengan sahur minum Min Kaffe (dahulunya Mineral Coffee), bersambung dengan Bv Alfalfa sejurus selepas berbuka dan kita akhiri Garlic Plus selepas moreh sebelum tidur. Nak tahu detail uolls kena try sendiri keberkesanan Set Kurus Bajet ni atau uolls can always Whatsapp me +60197707575 or even email me at faezazainudin@yahoo.com .



Ketiga pula uolls boleh mula untuk mengkaji diet yang sesuai untuk uolls untuk diamalkan dalam bulan Ramadhan ini.. Contohnya Atkins, Total Calories, Follow your blood diet dan banyak lagi sebenarnya. Just for me I love to avoid carbo atau untuk kita orang melayu ni NASI. Makan lauk pun kenyang tau uolls. Try it.

Keempat cuba uolls pakai Premium Beautiful Corset for this Ramadhan. Nak tahu kenapa? Dengan pemakaian Premium Beautiful Corset ni.. Ia bantu uolls kurang rasa lapar ketika berpuasa lagi-lagi untuk pesakit gastrik. No worries Insyaallah its help you to reduce the pain this Ramadhan. Seterusnya bila uolls pakai Premium Beautiful Corset semasa berbuka... Ia juga akan dapat membantu nafsu makan kita lebih-lebih lagi bila kita ke Buffet Ramadhan. Tips ni always works for me. Lagi pun sekarang ni memang tengah ada promosi hebat. You should grab this oppurtunity right now.


Kelima simple exercise. Exercise waktu berpuasa? Mana larat? Sebab tu akak cakap simple exercise contoh kalau biasa kita jogging 5 round di taman perumahan kita untuk bulan Ramadhan make it 1 or 2 round jer dan berjogginglah pada waktu hampir-hampir berbuka.. Habis jogging balik segarkan badan then terus berbuka. Nak lagi best exercise sambil pakai Premium Beautiful Corset. It's helps you to burn your calories double then usual... Yes heard it right DOUBLE your Calories.

Keenam ini yang paling susah ramai orang nak buat. Sangat mencabar lagi-lagi dengan adanya Bazar Ramadhan yang mewah dengan pelbagai pilihan. Apa tu? Air Manis dan Air Batu. Betul tak? Kali ni uolls cuba avoid minum air batu yang manis. Cuba minum air putih.. air jarang.. air suam... apa jua yang uolls biasa sebut. Sebabnya seharian badan kita kekurangan air dalam badan. So hanya air putih sahaja yang boleh bantu elak dehidrasi dalam badan. Seterusnya uolls kan sedang berdiet nak KURUS di pagi Syawal kan? Bila terlalu banyak glucose atau air bergula tapi kurang minum air putih.. Bagaimana uolls nak bantu badan untuk Detox? Pengeluaran apa sahaja yang tidak berkenaan didalam badan manusia memerlukan air putih dalam proses yang natural.

Ketujuh yang ni of courselah.. Berbuka bersederhana dan makan berpada-pada. Janganlah uolls makan semua makanan yang terhidang especially masa di Buffet Ramadhan. Kalau boleh elak tak perlu ke Buffet Ramadhan tahun ni. Tak rugi apa pun. Makanan waktu Syawal lebih best tau! Lagi-lagi yang mak kita masak.

Last but not least inilah masa untuk kita bersama Maha Pencipta. Allah itu sangat Genius. Berpuasa bantu kita rehatkan perut kita dari normal aktiviti manakala terawih pula bantu badan kita normal balik keadaan perut selepas kita menikmati juadah berbuka puasa. Seterusnya beribadah waktu malam dapat membantu kita mendekatkan diri pada Allah. Ngantuklah tak cukup tidur.. Esok nak bangun pagi bersahur lepas tu puasa lagi. Tapi uolls tahu tak kurang tidur pun boleh bantu turun berat badan.


Promo sebelum Ramadhan!!!! 
Kalau uolls beli Premium Beautiful Corset dengan akak bulan ni.. Akak supply Set Kurus Bajet untuk sebulan.. Cukup untuk uolls nak consume dalam bulan Ramadhan. Great offer right? 

So apa tunggu lagi nak KURUS kan? Jom Call/Sms/Whatsapp/Pm +60197707575 atau nak email pun boleh di faezazainudin@yahoo.com .

Thanks for reading.

❤️❤️❤️
Faeza Zainudin


JDT Juara Piala FA 2016

Assalamualaikum..

Alhamdulillah berkat anak akak Faiqa tunggu game JDT vs PKNS sampai habis. Dapatlah dia cuti peristiwa hari ini.

Ramai gak upload status yang Johor ni asyik2 bagi cuti.. Menang Piala FA jer! Tapi uolls kena tahu setiap kali dapat cuti mesti bersebab. Kali ni dah lah first time JDT menang Piala FA semenjak ditubuhkan yang kedua waited for 18 years. Oklah tak leh nak fanatic sangat tapi akak tetap bangga jadi Bangsa Johor walaupun tak ade effect pun cuti peristiwa tu dengan akak. I'm a Mumpreneur remember.. Hehehe..

Okey anyway Congratulation JDT and good game PKNS. Semoga Bola Sepak Malaysia terus maju dan JDT terus berjaya kemata dunia. 

So kita share sikit moment walaupun akak tak berkesempatan ke stadium.. Anak-anak masih kecil kata lakiku. Maybe next time I'll plan well so dapat rasa excitement di stadium.  

 





Okey thanks for reading.

❤️❤️❤️
Faeza Zainudin


Friday, 29 April 2016

Me and Diamond Night 2016

Assalamualaikum.

Demam Diamond Night 2016 masih belum berakhir..



Ni semua persediaan masa nak pergi Diamond Night 2016. Ramai tanya kali ni siapa my designer for my dress... MUA for this time Diamond Night 2016.. Okey akak share..


I got inspiration of the dress from this dress. Tapi tema SHOM memang merah dan hitam. Musz from Mia Creation Syah Aledros (Facebook account) yang tak pernah gagal mengukur dan discuss tentang design dress dan direalisasikan oleh DinAnnuar you girls can check out his blog DinAnnuar.blogspot.com . Musz used to be my Wedding Planner for my wedding on 2006 and my dress for MUT 2013. ❤️❤️❤️ the dress so much.. Tq Musz and DinAnnuar.


MUA pulak this is my first time I using her service Azura Noorsham (AZVRA Istagram account). She is a new member of the family which married to my cousin. She's 6 months pregnant tapi masih lagi gagah make up akak okey. Tq sayang Intan make upkan kak long. More to come Insyaallah.

Ok next post akak akan share sepanjang perjalanan Diamond Night 2016 di PICC. 
Stay Tune!

Thanks for reading.

❤️❤️❤️❤️
FAEZAZAINUDIN.com


Tuesday, 19 April 2016

TDC Selatan Intensive Trainning

Assalamualaikum...

Hi uolls... Rindu amat kat uolls..Harap-harap semua sihat disamping keluarga tercinta.

Sabtu lalu TDC Selatan organise intensive class untuk semua usahawan The Diamond Circle Team. Apa yang best tu... bukan orang Johor jer ada tau.. orang Kuala Lumpur dan utara pun turun support. Itulah bestnya The Diamond Circle Team ni. Apa jer event memang akan turun padang and help each other.

Apa yang istimewa Intensive class ni??? Istimewanya tentulah sebab iolls jadi one of the speaker. Walaupun baru kali kedua jadi speaker... Nervous tetap Nervous ok! Yang penting confident. Satu lagi Intensive class ni percuma jer tau. Kalau uolls pergi belajar dengan sifu Online uolls tahu tak brape kos nya... Ribu-ribu..



Majlis dimulakan dengan introduction dari SSM Ira Zainal. She's a mom of 2 umur pun dah 30++ tapi cuba uolls tengok masih bergetahkan. Itulah kelebihan pakai Premium Beautiful secara konsisten. Bantu jaga kesihatan dalaman dan luaran serta awet muda.. Dengan pakai Premium Beautiful jer tau. Macam tak percaya? Percayalah...

SSM Ira Zainal our Emcee of the day.


Ehem...Ehem.. tibalah masa first speaker beraksi... Siapa lagi.. akak lah.. Ramai yang bagi feedback..untunglah dah jadi leader dah expert semua benda.. Semua tu salah ya.. I started zero tapi kena rajin belajar. menuntut ilmu dengan senior in business serta pengalaman through out the journeys. Anyway an Expert once also an Amateur. So dont feel down about yourselve. Give yourselve a chance to prove that you can and I'm still in learning process.




Second speaker ni memang otai BLOG.. Anything about Blogging memang kitorang selalu tanya dia.. Walaupun tengah sarat mengandung 32 weeks tapi tetap bersemangat turun Johor Bahru nak share ilmu. Walaupun mengandung badan tetap maintain sebab dah biasa pakai Premium Beautiful dari anak dara. Kulit dia pun flawless jer. DDM Ain Zulkarnaind atau iolls selalu panggil dia Yong. Uolls nak belajar blogging FREE? Boleh contact akak..


Last but not least mestilah sesi pembakar semangat oleh CDM Shaliza Aziz our very own founder of TDC (The Diamond Circle). All the way dari Kuala Lumpur. CDM Shaliza ni atau lebih mesra iolls panggil dia Ieja.. Tak pernah gagal untuk hadirkan diri support our even di TDC Selatan since I started this business. Dulu anak sorang jer naik Myvi sekarang anak dah 2 orang driving BMW pun masih turun dan support. Masa iolls kerja bank dulu pun tak semua masa our Big Boss jenguk office (biarlah itu berlalu). Sekarang income beliau dah cecah 6 angka tau. Kalau nak tau bagaimana caranya boleh contact akak..


Time to wrap up. We had a great session that day but before that I'll share some of great photos in the day itself.










Ok uoll.. Thanks for reading.. Let start this Beautiful Journey with Me. Jumpa anda di Beijing!

❤️'s
Faeza Zainudin
faezazainudin@yahoo.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...